• Home
  • noticies
  • L’última actualització de Windows 10 elimina els certificats del sistema

L’última actualització de Windows 10 elimina els certificats del sistema

Microsoft va informar d’un nou error en la seva última actualització per a Windows 10. En actualitzar diversos usuaris s’han adonat de la desaparició dels seus certificats.

Les últimes actualitzacions a Windows 10 inclouen una fallada del sistema que porta Microsoft cap per avall. La companyia ha informat d’un error que afecta ordinadors que ja han instal·lat la versió 1809.  

La conseqüència d’aquest problema seria la desaparició de certificats digitals que estan instal·lats al dispositiu. Aquest error en els certificats pot ser un gran mal de cap per a molts usuaris.

Cal recordar que aconseguir aquests certificats en alguns països com Espanya no és un procés senzill.  

Microsoft assegura que hi ha diversos requisits previs que s’han de donar perquè l’emissió del certificat sorgeixi després de l’actualització: “Els dispositius només es veuran afectats si ja han instal·lat l’última actualització acumulada (LCU) llançada el 16 de setembre de 2020 o posterior i després procediran a actualitzar a una versió posterior de Windows 10 des dels mitjans de comunicació o una font d’instal·lació que no té una LCU alliberada el 13 d’octubre de 2020 o posteriorintegrada”.

El terme LCU es refereix a l’actualització de seguretat no opcional que Microsoft publica el segon dimarts de cada mes, conegut com Patch Tuesday.   Microsoft diu que està treballant en una solució i que una actualització nova o parcel·la es alliberarà en les pròximes setmanes, resolent l’assumpte.  Mentrestant, els usuaris afectats es proposen com una solució per tornar a la versió anterior de Windows dins del període de desinstal·lació de 10 a 30 dies, tal com s’explica al seu lloc web de suport.

Obrir chat
necessites ajuda?
Hola En que et puc ajudar?